zuvedra

Daugiau nei 4000 į “Siemens” areną susirinkusių žiūrovų atsistoję plojo pirmąjai Klaipėdos “Žuvėdros” komandai, 7-ą kartą tapusiai Europos čempione. Nedaug trūko, kad ovacijos būtų dar didesnės, deja, antroji uostamiesčio komanda tik per plauką liko be apdovanojimų ir užėmė 4-ą vietą. Ją aplenkė Brėmeno „Gruen Gold Club” ir Felberto „Tanz Sport Zentrum Velbert” kolektyvai (abu iš Vokietijos).


Pagal pradinį sprendimą šis čempionatas turėjo įvykti Rusijoje, tačiau Lietuvos tūkstantmečio minėjimas bei Lietuvos šokių federacijos 20-metis tapo rimtomis priežastimis, dėl kurios mūsų didieji kaimynai sutiko perleisti organizavimo teisę mūsų šaliai. Viltys liko pateisintos: klaipėdiečiai šio jubiliejaus proga padovanojo fantastinę dovaną.


Šventė tikrai pavyko. Tiesa, norėjosi mažiau visokių sveikinimo kalbų, o daugiau šokių. Pirmą kartą tokias varžybas stebėjęs Suru.lt kolektyvas savo akimis įsitikino, kad šios sporto šakos noras, patekti į olimpines žaidynes, matant, kokį fizinį ir techninį pasiruošimą demonstravo varžybų dalyviai, nėra iš piršto laužtas. Kuo geresnė, sakykim, sinchroninio plaukimo rungtis?  Žinoma, mūsų egoistiškumas, turint tokias sportinių šokių ansamblių tradicijas, yra suprantamas, tačiau abejojančius dėl galimai menko pasaulyje šakos populiarumo skubame nuraminti – vien Vilniuje varžėsi net 14-a devynių Europos šalių kolektyvų.


Vipinėse vietose surinkusi visuomenės grietinėlė su buvusiu Prezidentu Algirdu Brazausku bei Seimo pirmininke Irena Degutiene priešakyje po apdovanojimų tyliai juokavo, kad vokiečių kolektyvai susigrąžins “status quo” už poros mėnesių įvyksiančiame Pasaulio čempionate Brėmene. “Na ir kas?” – pagalvojome mes, matydami kaip po apdovanojimų šėlo 6-ą vietą užėmusi Olandijos komanda. Reikia džiaugtis šia akimirka, o Pasaulio čempionatas bus jau nauja istorija.

[nggallery id=49]

Prakaitas Sūru

One reply to “2009 m. Europos Lotynų Amerikos šokių ansamblių čempionatas (foto)”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *