Šį ketvirtadienį, kovo 24 d., Satta bare turėsime progą išvysti vieną įdomiausių pastarojo meto idm ir glitch atlikėją iš JAV Machinedrum.

2001 metais įtakingame JAV leible Merck pasirodęs 12’’ Now You Know Travis Stewart’ui aka Machinedrum tapo kelrodžiu, po neskubrios leidybinės istorijos atvedusiu iki neabejotinai XXI amžiaus klasika tapsiančių leidinių Want To 1 2? ir Many Faces.

Be glitch-hopui būdingų pastangų sugrūsti į pusę minutės pusšimtį frazių ir citatų Machinedrum perkelia žanrą į visiškai kitas plokštumas, taip pratęsdamas keisčiausio istorijoje stiliaus pavadinimo IDM egzistenciją. Įgimti gabumai derinti nesuderinamus dalykus, pramaišiui su klubuose išlavinta ausimi bei Aphex Twin’išku tech-geeko sindromu, leido jam nuvyti gijas tarp prieš tai retai tapatintų žanrų. „Paauglystėje pamokų metu neišlįsdavau iš #trax kanalo IRC serveriuose, didžiausia laisvalaikio pramoga buvo keistis su draugais samplų ir beatų flopikais, o kiekvieną naują softą nugalėdavau per valandą“, – pasakoja pats.

Kiekvieno brandaus atlikėjo skiriamasis ženklas yra jo gyvi pasirodymai, ir Machinedrum turėtų tapti pavyzdžiu kone kiekvienam laptopą maigančiam jaunuoliui. Jis yra pavyzdys to, kaip galima transformuoti ir išgyventi savo kūrinį iš naujo, kaskart įliejant į jį naujų minčių ir akcentų, neprarandant esmės ir išlaikant nuotaiką: „Skiriu labai daug dėmesio skambesiui. Mano pasirodymuose nėra nė sekundės, kurios nebūčiau permąstęs skersai išilgai. Ruošdamas savo live setą, į jį įdedu ne ką mažiau darbo, nei kurdamas tuos kūrinius. Kartais gali pasirodyti, kad mano pasirodymai yra kūrybos proceso atkartojimas, tačiau tai yra visiška netiesa“.

Prieš keletą metų kartu su DJ IE-merge įsteigtame Normrex leible Travis realizuoja savo kaip prodiuserio ambicijas, iš pagrindų keisdamas institutinę leidyklos sampratą. Debiutavęs savo asmeniniu leidiniu Want To 1 2?, Machinedrum brėžia naujojo projekto gaires: „Normrex yra kiek daugiau nei tipinis leiblas, kuris iš esmės priklauso nuo to, ką jam pateiks atlikėjas. Mes aktyviai bendradarbiaujame su atlikėjais ir rūpinamės jų produkcijos kokybe, stengiamės jiems padėti ne tik platindami ir leisdami jų kūrybą, bet ir tiesiogiai dalyvaudami kūrybos procese“.

Šiuo metu tampriai su LuckyMe gang’u susijęs atlikėjas puoselėja aibės naujų bendrų įrašų planus, atidžiai tobulina savo ir Praveen Sharma Sepalcure projektą, kuriam maloniai savo leidybinius pajėgumus sutelkė Scuba ir jo Hotflush leiblas, taip pat vis dar tebegrasina išleisti Want To 3 4?, svaiginančiais kiekiais kepa remixus, plačiais žingsniais šuoliuoja per kiečiausius Europos, JAV ir Japonijos klubus… Po ilgų pastangų Vilnius taip pat tapo jo europinio turo dalimi.

Machinedrum kompaniją gyvu pasirodymu palaikys šiais metais debiutavęs ir jau porą leidinių Blikmuzik ir Stableface leibluose išleidęs vilnietis Noythe, vakarėlį užbaigs Mondayjazz tūzas Justas Fresh, o video apipavidalinimu rūpinsis Eglė Suckmafinger.

Įėjimo kaina – 20Lt, durys atviros nuo 22 val., pasirodymų pradžia – 23 val.

Afiša Bangos

One reply to “Machinedrum pasirodymas Satta bare”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *