suru-top-10-klipai-2013

4×10 geriausių 2013 metų vaizdo klipų pagal Suru.lt tūzus.

Vaidotas Triangle

10.

Scratch Massive ft. Koudlam
Waiting for a Sign
rež. Edouard Salier

Tai tas video, kurį pamačius prireikia kelių minučių atsigauti. Nežmoniško stiprumo kinematografija penkių minučių klipui suteikia gero pilnametražio filmo emocinį užtaisą.

 

09.

James Blake
Overgrown
rež. Nabil Elderkin

James Blake – du žodžiai garantuojantys, kad paspaudus play akis palengva užlies intensyvus vizualiniai okeanai.

 

 

08.

Wife
Endings
rež. Francesco Brunotti & Fabio Tomassini

Fanai, kurie nepagaili laiko sukurti tokio aukšto lygio video darbus, daug ką pasako ir apie patį atlikėją. Išties, Wife įrodė, kad stovėjimas skirtingose muzikos spektro pusėse gali atnešti stulbinamų rezultatų (kaip žiniai, James Kelly taip pat buvo black metal grupės Altar of Plagues narys).

 

 

07.

Hanni El Khatib
Family (Uncensored version)
rež. Nick Walker

Nors garage rock ir nėra mah cup of tea, bet sunku nepasidalinti klipu, kuris 2013 metais sulaukė bene daugiausia replay paspaudimų. Per 70-ųjų trashinių filmų linzę Hanni El Khatib perteikia galingą papų, motociklų ir alkoholio užtaisą.

 

 

06.

Jon Hopkins feat. Purity Ring
Breathe This Air
rež. Anthony Dickenson

Vieną geriausių šių metų kolaboracijų vainikavo ypatingo grožio vaizdo klipas, pasakojantis apie jaukią vienatvę, atsiskyrimą ir netikėtą jų pabaigą.

 

 

05.

Mykki Blanco
The Initiation
rež. Ninian Doff

Queer rap pažibos Mykki Blanco The Initiation klipe gal ir nematome spalvingosios atlikėjo/jos alter ego, tačiau žmogaus dualumo motyvas lieka ryškus, tik dabar švytuoklė siūbuoja ne tarp lytiškumo polių, o tarp žvėriškų instinktų ir socialinių normų.

 

 

04.

Martine
IF
rež. Cory Hill and Martín Gutierrez

Vienas gražiausių saldainiukų iš šių metų sąrašo atkeliauja nuo kol kas mažai žinomo transseksualaus amerikiečių menininko Martín Gutierrez. Sterili mistiška ir prabanga dvelkianti klipo IF estetika labiau primena fashion showreel’us arba kvepalų reklamą nei muzikinį video.

 

 

03.

Palmistry

Catch
rež. Palmistry & Daniel Swan

Malonu matyti, kad SHA:▽:AH draugo Palmistry klipą įvertinome ne tik mes, bet ir nemažai rimtų muzikinių blogų. Išties, nuoširdus klipo minimalizmas puikia dera prie kūrinio jausmo ir estetikos.

 
02.

Chelsea Wolfe
Flatlands
rež. Charlene Bagcal

Sunku patikėti, kad inkariukų firma Converse galėjo susidėti su gotų diva Chelsea Wolfe ir šiai padovanoti tokį nuostabų darbą. Flatlands klipe per tamsią atlikėjos charizmą subtiliai atsiskleidžia paradoksali jos asmenybė – trapi ir kartu fatališka.

 

 

01.

Gesaffelstein
Pursuit
rež. Fleur & Manu

Pursuit – video klipas birželį drebinęs visus muzikos blogus. Pats už save kalbantis Vizualinių srautų metų favoritas. Išjunk trukdžius ir pasinerk.

Bangos Sūru Šviežia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *