Justin_Robertson

Jau penktadienį startuojančio Loftas Fest 2013 vieną iš scenų kuruoja Disco Mafia Social Club šaika. Ir jau penktadienį joje pasirodys amerikietis Toro Y Moi, britas The Deadstock 33’s ir lietuvaitis Fingalick. Ta proga uždavėm jiems 4 trumpus klausimus.

Į juos sąžiningai atsakė Justin Robertson ir Tomas Narkevičius (Chazwick Bundick iš pamokos pabėgo).

Kokios tavo inspiracijos šį sezoną?
The Deadstock 33’s
: (Gabalų) „išrenginėjimas“/išgryninimas ir draivas – būgnai ir geras rifas, tai viskas, ko reikia. Įrašams dažnai naudoju field recordingus, palieku mikrofoną keistose vietose.
Fingalick: Ankstyvi rytai, vėlyvos naktys, kava, jungle muzika, Paryžius, grafinis vaizduojamasis menas. Kelionės, kelionės, kelionės. Mėgstu keliauti. Geriausios idėjos gimsta traukiniuose, autobusuose ir lėktuvuose.

Žiauriausi kūrybingumo priešai tau:
The Deadstock 33’s
: Bandymas įtikti daugeliui žmonių išskyrus save patį. Besijaudindamas tuo, ką sako ir daro kiti, prarandi tapatybę.
Fingalick: Žiauriausias priešas yra rytojus. Kadangi idėja, kurią turi šiandien, rytoj nebebus tokia pati. Jausmas netruks iki rytojaus. Turi pabaigti tame pačiame puslapyje, kuriame startavai. Tai baugina ir, kaip jau tūkstantį kartų buvo įrodyta, yra beveik neįmanoma.

Kokia, tavo manymu, subkultūra bus populiariausia po hipsterių mirties?

Justin_Robertson_Hipsta_What
hipsta… ko tokių?

The Deadstock 33’s: Net nežinau iš tikrųjų. Man patinka stilius, tačiau mažai domiuosi mada. Ko gero, greitu metu kas nors sugalvos kokį nors keistą marketinginį fintą, kuris man visai nerūpi.

Fingalick_leisk_pagalvot
bliamba, leisk pagalvot…

Fingalick: Manau, kad grįžtame atgal į 80-90-tuosius. Šiuolaikiniai trendai muzikoje, odlskūlinių disko ritmų išpopuliarėjimas, lėta šokių muzika, mada – visiems šiems dalykams hipsteriai pasidavė. Ateities trupiniai tikrai išliks, tačiau, kuomet viskas vis labiau ritasi žemyn, kultūroje visuomet išlieka sielos poreikis.

 

Trys priežastys groti Loftas Fest 2013.
The Deadstock 33’s
: 1. nuotykis; 2. galimybė susirasti naujų draugų; 3. sharing the vibe.
Fingalick: 1. pamatysiu Toro Y Moi; 2. nekantriai laukiu galimybės priversti žmones šokti skambant mano naujiems gabalams; 3. pamatysiu visus tuos gražius jaunus žmones.

Programa:
Loftas_Fest_2013_programa

Afiša Bangos Sūru

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *